PRIJSOPGAVE NODIG?

Stuur ons een verzoek via het online formulier en we nemen spoedig contact met u op.

Offerte aanvragen
Download Brochure
Download Brochure
Vergunning lichtreclame

VERGUNNING

Regels, wetten en vergunningen, we kunnen er niet omheen als het gaat om buitenreclame. En dat is eigenlijk maar goed ook.. Gelukkig hebben wij vaker met dit bijltje gehakt en zijn we dus goed op de hoogte van de Nederlandse wetgeving over buitenreclame. Tegen een kleine vergoeding nemen wij u dit werk graag uit handen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Bij de vergunningaanvraag sturen wij een situatietekening van de gevelreclame mee. Vaak vragen gemeenten ook nog naar aanvullende informatie. Dit kan bijvoorbeeld gaan om technische tekeningen van de installatie. Als we alle benodigde informatie hebben verzameld sturen we dit z.s.m. naar de gemeente. Deze toetst de aanvraag op verkeersveiligheid en eventuele overlast voor omwonenden. Ook laat de gemeente de aanvraag toetsten door de welstandscommissie.

Let op: De procedure duurt ongeveer vier tot twaalf weken, afhankelijk van de gemeente. Houdt u hier rekening mee, bijvoorbeeld als uw gevelreclame wilt plaatsten voor de opening van uw bedrijf. Nadat de aanvraag is goedgekeurd komt er een brief met de vergunning voor de gevelreclame.

Calculatie
NLsigning kan van te voren een duidelijke calculatie afgeven van de kosten. Een eerste oriënterend gesprek is natuurlijk altijd kosteloos en vrijblijvend.

Meer info over de vergunning?
Neem vrijblijvend contact op met NLsigning of ga naar de website van de betreffende overheidsinstantie.

WAAROM KIEZEN VOOR NLSIGNING?

NLsigning heeft een directe verbinding voor het indienen van vergunningen. Dit is digitaal. Hierdoor kunnen wij relatief eenvoudig de vergunningaanvraag verzorgen.

 • Directe verbinding met betrokken instanties
 • Opstellen van benodigde documenten en tekeningen
 • Direct aanspreekpunt bij vragen
 • Bewaken van planning
 • Vaste prijs, exclusief leges

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Wat zijn de kosten van de vergunning?

  Van te voren geeft NLsigning u de vaste kosten op voor het hele traject. Kosten zijn afhankelijk van de omvang van de aanvraag.
  Dit is exclusief leges. Leges worden bepaald door de betreffende overheidinstantie.

 • Hoelang neemt de aanvraag in beslag?

  Gemiddeld wordt de aanvraag met een week ingediend. De besluitvorming van de overheidsinstantie varieert van 6 – 8 weken.

 • Moet altijd een vergunning aangevraagd worden?

  Dit is per overheidsinstantie verschillend. De ene gemeente is hier zeer strict in, de andere gemeente zeer soepel.
  Soms kan een vergunning al aangevraagd en afgegeven zijn in een eerder stadium, bijvoorbeeld bij de bouw van het pand. Controleer dit dus eerst!

© Copyright 2023 NL signing