• januari

    15

    2019
  • 1115
  • 0
Hoe werkt neon in de lichtreclame?

Hoe werkt neon in de lichtreclame?

Het licht van neon-lichtreclame wordt veroorzaakt door een gasontlading in een buis gevuld met neongas. Door het creëren van een hoge spanning tussen de uiteinden van de neonbuis ontstaat de gasontlading. Deze gasontlading brengt de elektronen van het gas naar een hoger energieniveau. Bij de spontane terugval van die hogere energietoestand zendt het gas een karakteristiek zichtbaar licht uit, het neonlicht.


Neon Lichtreclame is een ambacht

Het maken van neonglas voor een neon-lichtreclame gebeurt nog altijd met de hand, dus een echt ambacht! Het is een techniek die veel oefening vergt. Door de glazen buizen te verhitten met een brander kunnen de bochten worden gevormd. Zo is bijna elke vorm in een neon-lichtreclame mogelijk.

Neon reclame is de meest traditionele vorm van lichtreclame. Bij NLsigning zijn we ook echt liefhebbers! Wat ons betreft is de uitstraling van neonlicht namelijk niet te evenaren. Uw naam / logo met neon is dan meestal ook een goede en karakteristieke keuze.

 

NEON vs LED

Veel bedrijven vragen zich af: “Wat is het verschil tussen neon en LED reclame?”. Hieronder vind u de belangrijkste verschillen.

Neon verlichting heeft de mooiste uitstraling en is duurzamer
Neon heeft zich al meer dan 100 jaar bewezen als lichtreclame en de belangrijkste reden hiervoor is de uitstraling. Neonlicht is namelijk warm en uitnodigend. De kleuren zijn helderder waardoor het ook van veraf een mooier licht geeft. Daarnaast is neon duurzamer dan LED. Wanneer de neon reclame vervangen moet worden, kan het oude neonglas op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Bij LED is dit namelijk nog niet mogelijk. Dit maakt neon verlichting duurzamer.

Led Reclame heeft lagere verbruikskosten
Voor neon reclame is gemiddeld meer voltage nodig, terwijl LED’s al beginnen bij 24 Volt. Dit zorgt ervoor dat de verbruikskosten (energiekosten) van LED reclame’s lager zijn. Een kanttekening hierbij is dat de laatste jaren deze kosten steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Dit word mede veroorzaakt doordat de LED’s een grotere lichtsterkte nodig hebben.

 

Waar kunt u uit kiezen?

Er zijn vele uitvoeringen mogelijk als het gaat om neon, deze noemen we profielen. Al deze profielen hebben net een iets andere uitstraling. Wat dacht u van opliggend neonglas? Of ’s avonds een mooi aureool om uw logo?
Deze profielen kunt u uitgebreid vinden op onze productpagina over neon lichtreclame.

Neon lichtreclame profiel 1
Neon lichtreclame profiel 2
Neon lichtreclame profiel 3
Neon lichtreclame profiel 4
Neon lichtreclame profiel 5
Neon lichtreclame profiel 6
Neon lichtreclame profiel 7
Neon lichtreclame profiel 8
Neon lichtreclame profiel 9

Voorbeelden van meer neon reclame toepassingen vindt u bij onze projecten.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte van ons ontvangen?

Offerte aanvragen
Laatste berichten
© Copyright 2023 NL signing