• november

    3

    2021
  • 566
  • 0
NEON kunstwerk de REBUS brandt!

NEON kunstwerk de REBUS brandt!

Afgelopen donderdag 28 oktober, na weken van montage,  maanden van revisie en jaren van geduld, was het dan zover.
Het Utrechtse neonkunstwerk de REBUS brandt weer! Gered van de sloop aan het getransformeerde Woudagebouw  in 2017
waar het sinds 1991 hing, straalt het nu aan de stationszijde van het Beatrixtheater.

NLsigning is hier sinds 2017 nauw betrokken bij geweest en is zeer trots op het eindresultaat. Een intensieve samenwerking
tussen kunstenaar, vrijwilligers, fondsen, bedrijven en overheid is hiermee tot een fantastisch eind gekomen.

Het werk van kunstenares Korrie Besems werd in 1991 gemaakt in opdracht van het Centraal Museum voor de
lichtkunst-tentoonstelling Nachtregels. Het heeft tot 2017 gehangen aan het Woudagebouw in de Lange Nieuwstraat in Utrecht.
Het Woudagebouw werd in 2017 gesloopt / getransformeerd, maar het neon kunstwerk werd gered door initiatiefneemster Ann de Vries.
Haar woorden “Hij komt terug, en in de openbare ruimte” is ze nagekomen.

Inmiddels straalt het mede door NLsigning als nooit te voren aan de muur van het Beatrixgebouw, aan de zijde van de Moreelsebrug
en de zuidkant van station Utrecht Centraal. Zoals Korrie Besems het verwoordde; “een triple-A locatie!”

Sinds 2017 heeft NLsigning dit kunstwerk in opslag genomen. In oktober 2019 is één deel van de rebus volledig gereviseerd en tentoongesteld in de entreehal van het stadskantoor. Dit om aandacht, een locatie en sponsoren te vinden om de REBUS in z’n geheel
te reviseren. Uiteindelijk heeft de Jaarbeurs (eigenaar Beatrixgebouw), het Ondernemersfonds Utrecht, de Gemeente Utrecht, Korrie Besems, het projectteam van de REBUS o.l.v. Ann de Vries en natuurlijk wij als NLsigning ervoor gezorgd dat iedereen die het wilt de REBUS kunnen oplossen.

Om het kunstwerk van neon te reviseren hebben wij als NLsigning aan de hand van een oude ontwerptekening en foto’s, alle onderdelen één op één neergelegd op de grond van onze werkplaats. Dit hebben we vervolgens vanaf bovenaf gefotografeerd en gedigitaliseerd.
Met de maatvoeringen die we hadden, hebben we het in schaal gezet en de rest bijgetekend. De onderdelen die kapot waren en ontbraken, hebben we laten herstellen door de glasblazers.

Vervolgens hebben we elk compleet onderdeel na het herstellen ter controle wederom uitgelegd, de montagemal hierop gebaseerd en de kunststof panelen intern voorgeboord. Hierdoor konden we op locatie de neon elementen, na het zetten van de panelen in de daarvoor op maat gemaakte stalen constructie, direct op stand monteren en aansluiten.

Als laatste was het tijdens de officiële opening op donderdag 28 oktober j.l. de eer aan wethouder Cultuur van de gemeente Utrecht, mevrouw Anke Klein, om de stroomschakelaar om te zetten, zodat de neon in zijn volle glorie kan branden.

De REBUS brand van ’s ochtends 6.00 tot 9.00 uur en ’s middags van 16.00 tot 0.00 uur.
Ook is het onderdeel van ‘Utrecht Lumen’, een route van 27 lichtkunstwerken in de stad Utrecht.
Zien? Check https://www.ontdek-utrecht.nl/lumen/!

Revisie neon reclame reparatie

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte van ons ontvangen?

Offerte aanvragen
Laatste berichten
© Copyright 2023 NL signing