• oktober

    10

    2019
  • 581
  • 0
Project Rebus zoekt nieuwe bestemming!

Project Rebus zoekt nieuwe bestemming!

 

Na meer dan 20 jaar gedoofd te zijn, is in September een deel van het lichtkunstwerk de Rebus weer ontstoken in het Stadskantoor van Utrecht.

Het beeldbepalende kunstwerk van Korrie Besems dat 26 jaar een gevel in Utrecht sierde, heeft menig voorbijganger het hoofd doen breken.
NLsigning verzorgde de revisie.

Neon reclame ontwerpen

De oplossing van de Rebus luidt: “Daar waar je niet bent, daar is het geluk”. Dit kunstwerk heeft ruim een kwart eeuw de voorgevel van het Utrechste Woudagebouw gesierd. De Rebus van Korrie Besems was in 1991 onderdeel van een expositie georganiseerd door het Centraal Museum in Utrecht. Na de expositie brandde de rebus nog enkele jaren en bleef vervolgens uitgedoofd nog ruim 20 jaar hangen op de gevel. Nadat het pand twee jaar geleden werd gesloopt, dreigde ook het kunstwerk te verdwijnen. Een groep vrijwilligers stak hier een stokje voor en bewaarde het kunstwerk, met de hoop hiervoor een nieuwe bestemming te vinden.
Een deel van de Rebus is inmiddels nieuw leven ingeblazen en is op het Stadskantoor in Utrecht te bewonderen. Het gaat hierbij om het laaste stukje, D=UK dat met de afbeelding van het geld het woord GELUK oplevert. NLsigning heeft hier voor de revisie van het neon gezorgd.

Neon reclame glasblazen
Om het paneel te reviseren, hebben wij als NLsigning aan de hand van een oude ontwerptekening en foto’s,
alle onderdelen één op één neergelegd op de grond van de werkplaats. Dit hebben we vervolgens vanaf bovenaf gefotografeerd en in de computer gezet. Aan de hand van de maatvoeringen die we hadden, hebben we het in schaal gezet en de rest bijgetekend.

De onderdelen die kapot waren en ontbraken, hebben we laten herstellen door de welbekende glasblazers
in Apeldoorn (Suspensie Neon van de Ven).

Revisie neon reparatie

Het gereviseerde deel staat nu in de hal van het Stadskantoor in Utrecht. Momenteel wordt er gezocht naar financiële steun voor de gehele restauratie van de Rebus en een nieuwe, permanente locatie in Utrecht.

Neon kunstwerk utrecht

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte van ons ontvangen?

Offerte aanvragen
Laatste berichten
© Copyright 2023 NL signing