• september

    18

    2023
  • 34
  • 0
Verbod op TL-verlichting sinds 1 september

Verbod op TL-verlichting sinds 1 september

TL-verlichting is al tientallen jaren een veelgebruikte lichtbron in huizen, kantoren en industriële ruimtes over de hele wereld. Hoewel ze voorheen bekend stonden om hun efficiëntie in vergelijking met gloeilampen, werden TL-lampen steeds vaker het middelpunt van discussie in het kader van milieuvriendelijke verlichtingsoplossingen. Zeker na de intrede van LED en de ontwikkeling van LED-verlichting is sinds 1 september jongstleden een verbod op TL-verlichting.

Waarom een verbod op TL-verlichting?
Energie-efficiëntie: Hoewel TL-lampen inderdaad energiezuiniger zijn dan gloeilampen, zijn er nu nog efficiëntere alternatieven op de markt, zoals LED-verlichting. LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder energie en hebben een langere levensduur, waardoor ze een duurzamere keuze zijn.

Kwikgevaar: TL-lampen bevatten kleine hoeveelheden kwik, wat schadelijk kan zijn voor het milieu en de gezondheid als ze niet op de juiste manier worden afgevoerd. Het verbieden van TL-verlichting zou de blootstelling aan dit giftige metaal verminderen.

Lichtkwaliteit: LED-verlichting biedt een betere lichtkwaliteit en is dimbaar, waardoor gebruikers meer controle hebben over de helderheid en kleurtemperatuur van hun verlichting. Dit kan leiden tot verbeterd comfort en welzijn.

Ombouwen naar LED
NLsigning heeft al jaren ervaring met diverse lichtbronnen.
Het ombouwen van uw lichtreclame van TL-verlichting naar LED-verlichting kan door NLsigning geheel verzorgd worden. Dit zal niet alleen zorgen voor lager energieverbruik, maar zal de lichtreclame ook een vernieuwde frisse uitstraling geven. Neem contact op via het contactformulier of bel ons direct op 030-2010242!

Zie hier een voorbeeld van Leoxx.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte van ons ontvangen?

Offerte aanvragen
Laatste berichten
© Copyright 2023 NL signing